Volgens het originele recept moest je bosbessenjam gebruiken en amandel schaafsel. Maar dit hadden we niet in huis dus hebben wij alleen een pot met pruimenjam open getrokken, is aan te raden ;)
Benodigdheden voor ca. 12 cupcakes
-250 g zelfrijzend bakmeel
-1 theel. bakpoeder
-75 g suiker
-200 mL karnemelk
-1 ei, losgeklopt
-75 g gesmolten boter
-5 eetl. pruimenjam
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de cupcake vormpjes op een rooster. Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. Meng de karnemelk met het ei en de boter en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork door (kan ook met een mixer) Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes en verdeel hierover de pruimenjam. Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes zodat de jam bedekt is. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Bon appétit
hmmm...krijg er trek van! Bedankt voor je recept! Groetjes Dinaz ♥
BeantwoordenVerwijderenEnne...ik heb een leuke giveaway...misschien zin om mee te doen?? :)
Wat handig zo'n recept; ik doe het tot nu toe nog uit een pakje, maar dat is het net niet (vind ik). En bedankt voor de heerlijke tip van het blogje ervoor. Beschuiten zijn in huis, maar ik ga zo lekkere aardbeien kopen voor erp. Is zooooo lekker. Groet!
BeantwoordenVerwijderen