Woensdag avond had ik samen
met een paar vrienden een super leuke picknick.
We zaten bij een meertje,
we hebben eerst wat gegeten
en toen gezwommen.
Het was super gezellig!
Iedereen nam wat mee,
salade, stokbrood, drinken& cupcakes.
Ik had 2 verschillende soorten
cupcakes gemaakt.
6 met cruesli
en 6 met taart versiering.
Van de cruesli cupcakes zal ik
vandaag het recept geven.
De cupcakes met taart versiering
zal ik een andere keer doen.
Benodigdheden voor 12 cruesli cupcakes:
Cakje:
100g margarine
185g fijne witte basterdsuiker
125 ml yoghurt
2 eieren
225g zelfrijzend
1 theel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Versiering:
150g Griekse yoghurt
12 eetl cruesli
Overige:
Muffin vormpjes
Mixer
Oven
Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet vormpjes alvast klaar.
2. Klop de margarine en suiker met een paar eetlepels van de yoghurt tot een lichte, luchtige massa. De suiker moet grotendeels opgelost zijn.
3. Klop de eieren schuimig. Meng dit vervolgens goed met het boter-suiker mengsel en roer de rest van de yoghurt erdoor. Voeg het meel, bakpoeder en vanillesuiker toe en schep het er luchtig doorheen.
4. Vul de cupcake vormpjes voor driekwart met beslag. Bak de cakejes in 20 minuten gaar. Haal de cakejes uit de oven en laat ze afkoeken.
5. Bestrijk de cupcakes met de Griekse yoghurt, strooi er wat cruesli over heen.
Et viola
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
♥ Bedankt voor je berichtje ♥