maandag 20 augustus 2012

Een gastbericht

Van wie?: Helena Jansen van PostNL
Waarom?: Als promotie voor kaartwereld.nl
Kaartjes maken

Iedereen vindt het leuk om een kaartje te ontvangen.Behalve je verjaardag en met kerst gebeurt dit tegenwoordig niet zo vaak meeren sturen mensen steeds vaker een sms’je of een berichtje via Facebook. Dat isjammer want een kaartje in de brievenbus tovert gegarandeerd een glimlach ophet gezicht van de ontvanger. Wanneer je écht je best wilt doen maak je dekaartjes zelf. Hieronder hebben we een aantal tips over hoe je met weinigmoeite een geweldige kaart maakt.

Pop-up
De pop-up kaart zorgt bij het openen vaak voor een leuke verassing.Dit komt omdat er bij het openen van de kaart bewegende elementen omhoog komendie de kaart een soort 3D effect geven, vandaar de naam. Een pop-up kaart zieteruit alsof het heel moeilijk is om te maken maar wanneer je er goed voor gaatzitten blijkt het redelijk eenvoudig. In de kaart zit een plaatje dat aan tweekanten van de kaart is vastgemaakt waardoor het plaatje omhoog wordt getrokkenzodra je de kaart openmaakt. Hoe je het precies doet lees je hier.
Origami
In Japan zijn ze er meester in; het vouwen van origamikaarten. Maar ook in Nederland zijn er speciale origami clubjes. Nu lijkt hetmisschien wat oubollig maar origami is best leuk om te doen en het ziet ergeweldig uit op een kaart. Bij origamikaarten worden er van papierenvierkantjes briefjes figuren gevouwen en op de kaart geplakt. Er mag niet inhet papier worden geknipt. Wanneer je dat wel doet heet het kirigami.
 


Kaartwereld
Wanneer je niet zo handig bent, of wanneer je niet zoveeltijd hebt kan je via internet natuurlijk ook gave kaartjes maken en versturen.Het leuke is dat je deze kaartjes helemaal kan bewerken en tekst, afbeeldingenen foto’s op je kaart kan toevoegen. Met een grappige tekst of een mooie fotozorg je dat de kaart écht persoonlijk wordt. Op Kaartwereld.nl van PostNL kan je dit ineen handomdraai maken en zelf gelijk versturen.

1 opmerking:

♥ Bedankt voor je berichtje ♥