zondag 8 januari 2012

platte cupcake

Via freubelweb kwam ik op een patroon van een platte cupcake. Dit patroon ben ik wel eerder tegen gekomen alleen het patroon is in het Amerikaans/Engels en dat is altijd wel een beetje een struikelblok voor mij. Maar vandaag ben ik er zeker een dik uur voor gaan zitten en nu heb ik ook het patroon in het Nederlands. Ik heb al wel gevraagd of ze het goed vind als ik het Nederlandse patroon op mijn blog zet maar daar heeft ze nog niet op geantwoord. Hier zie je in ieder geval mijn creatie, hij is wel een beetje klein uitgevallen want ik heb een haaknaald gebruikt die 2mm te klein was, oeps.

Ik ben ook weer bezig met het maken van een nieuwe col. Het is op breinaald nummer 10 dus ik verwacht dat het niet zo lang gaat duren. Er is alleen een klein probleempje, de zijkanten krullen op. Dit had ik ook al bij mijn kabelkol dus als iemand er een foefje voor heeft om dit te voorkomen dan hoor ik dit graag.

Liefs flo

4 opmerkingen:

  1. Hallo flo
    Je kan hem later even oppersen met veel stoom om de krullingen te verwijderen of strak met spelden op de strijkplank of andere vlakke ondergrond spelden een beetje water sproeien en dan laten opdrogen wil ook wel een helpen of wat ik ook wel eens doen is langs de lange kant nog een randje ribbels breien , dus steken opnemen langs de krullendse kant en 2 of 3 pennen ribbels breien, maar dat staat niet mooi bij elke sjaal
    succes ermee, de kleur is inieder geval prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie kleurtjes de col!!

    Een paar steken ribbelsteek aan weerszijden wil ook wel eens helpen.

    Groetejs, Yvonne

    http://yvonnecreatief.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Flo
    Ik zag ineens dat je een haakpatroontje zoekt van een uil
    Op www.lindevrouwsweb.blogspot.com, staan er een aantal die je gratis kan downloaden
    veel succes
    groet
    bij leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is je cupcake leuk!! Ik heb hem ook geprobeerd maar kom er niet aan uit ;-) Als je hem op je blog mag zetten, wil ik hem graag van je hebben in het Nederlands :)
    groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen

♥ Bedankt voor je berichtje ♥